Home / Huis & Tuin / Duurzaamheid in huis: Tips om je woning groener te maken

Duurzaamheid in huis: Tips om je woning groener te maken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en ook in huis kan je hier een steentje aan bijdragen. Door je woning duurzamer te maken, verlaag je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar kan je ook besparen op je energierekening. Hieronder vind je enkele tips om je woning groener te maken.

 1. Isolatie: Een goed geïsoleerde woning bespaart niet alleen energie, maar zorgt ook voor meer comfort. Door het dak, de muren en de vloer te isoleren kan je flink besparen op je energierekening.
 2. Zonnepanelen: Door het plaatsen van zonnepanelen kan je zelf energie opwekken en dus besparen op je energierekening. Bovendien kan je met de teruglevering van energie aan het net ook nog geld verdienen.
 3. LED-verlichting: LED-verlichting is niet alleen energiezuinig, maar gaat ook langer mee dan traditionele verlichting. Door het vervangen van je oude lampen kan je flink besparen op je energierekening.
 4. Waterbesparende maatregelen: Door het plaatsen van waterbesparende kranen en douchekoppen kan je flink besparen op je waterverbruik. Ook kan je ervoor kiezen om regenwater op te vangen en te gebruiken voor het besproeien van de tuin.
 5. Duurzame materialen: Bij een verbouwing kan je ervoor kiezen om te werken met duurzame materialen, zoals hout met een FSC-keurmerk. Ook kan je kiezen voor verf en behang op waterbasis in plaats van op oliebasis.
 6. Slimme thermostaat: Met een slimme thermostaat kan je het energieverbruik in huis beter reguleren en dus besparen op je energierekening. Zo kan je de temperatuur op afstand regelen en kan de thermostaat zelf leren wanneer je thuis bent en wanneer niet.

Door deze duurzame maatregelen toe te passen kan je je woning groener maken en besparen op je energierekening. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bovendien kan je door het verduurzamen van je woning de waarde ervan verhogen. Overleg daarom met een specialist welke duurzame maatregelen het meest geschikt zijn voor jouw woning en situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 •  
  Previous Post

  Een warm en energiezuinig huis: Hoe je jouw huis kan isoleren

 •  
  Next Post

  Huis en tuin: Tips voor een naadloze overgang